İngiliz Başkonsolos Kenan Poleo, iki ülke arasında yeni Serbest Ticaret Anlaşması müzakereleriyle ilgili ankete dikkat çekmek için farklı bir yol seçti.

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, Türkiye ve Birleşik Krallık arasında yeni Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin şekillenmesi için hazırlanan ankete dikkat çekmek için ilginç bir çalışmaya imza attı. Renkli kişiliğiyle tanınan Başkonsolos, bir çok Türk filminden sahneleri kendi konuşması ve görüntüleriyle montajlayarak bir video oluşturdu.

ALTIN PORTAKAL ÖDÜLLERİ’NE ADAY OLABİLİR MİYİM?

Türkan Şoray, Zeki Müren, Kemal Sunal, Ali Şen ve Kıvanç Tatlıtuğ’un çeşitli filmlerde telefonla görüştüğü sahneleri kendi konuşmasıyla ve görüntüsüyle birleştiren Poleo, bu videoyu da, “Aralık ayı Yeşilçam filmlerini izlemek ve Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki yeni Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin şekillenmesine yardımcı olmak için harika bir ay! Belki hatırlamayabilirsiniz ama ben de bu filmlerde çok kez rol aldım. Sizce Altın Portakal Ödülleri’ne aday olabilir miyim? Merak ediyorsanız, videoyu izleyebilirsiniz?” notuyla paylaştı.

İSMİNİ ÜNLÜ AKTÖR KENAN PARS’TAN ALDI

Başkonsolos Kenan Poleo, Kıbrıs Türkü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasının Kenan Pars’a hayranlığı dolayısıyla “Kenan” ismini verdiği Poleo, Londra’da büyüdü. Bir söyleşisinde Londra’nın güneyindeki mahallesindeki sinemada küçük yaştan itibaren Türk filmlerini izleyerek, Ajda Pekkan, Orhan Gencebay ve Bülent Ersoy gibi sanatçıların eserlerini dinleyerek büyüdüğünü anlatmıştı. Başkonsolos Poleo, küçük yaştan itibaren Türk sineması ve müziğini ilgiyle takip ettiğini anlatarak şöyle devam etmişti;

“Londra’da bizim kültürümüz Türk kültürüydü. Filmler örneğin, Gülşen Bubikoğlu, Orhan Gencebay, Bülent Ersoy falan…Babam Türk aktör Kenan Pars’ı çok sevdiği için ismimi Kenan koydu. Annem Yusuf koymak istiyordu ama Kenan koymuşlar. Filmler, müzikler tamamen Türk kültüründen geldik. Eurovision’da Türk sanatçıları desteklerdik. Ajda Pekkan’ın Petrol şarkısına bayıldık, evimizde dinleyip oynardık. Ajda Pekkan bir star gibi, şarkı çok güzel ama 15. oldu. O zaman 10 yaşındaydım ve ayrımcılık olduğunu anladım. Müzik, sanat edebiyat hepsi Türkiye’den geldi. Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Yaban kitabını sözlükle 1 senede okudum. O yüzden bu kültüre çok yakınız.”

Poleo, İngiltere’nin Lübliyana ve Berlin Büyükelçiliklerinde farklı kademelerde görev yaptıktan sonra “rüyalarımın şehri” dediği İstanbul’a Başkonsolos ve Doğu Avrupa ve Orta Asya Ağı Ticaret Müsteşarı olarak atandı.1 Eylül 2021’den beri Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve Doğu Avrupa ve Orta Asya Ağı (EECAN) Ticaret Müsteşarı olarak görev yapıyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort
denemeruf3 fatih deneme kod son test denememee